Schapen op MAW

Sinds eind augustus zijn er op het terrein van het MAW zes schapen te gast. Ze komen van een grotere kudde van “Chant des Cailles” in Watermaal-Bosvoorde en gaan drie maal per week door de buurt wandelen.

 Waarom?

 We proberen met de schapen een stuk platteland binnen te brengen in de stad. Dat is niet erg praktisch, maar misschien kan het in een behoefte voorzien die we als stedelingen hebben. Hebben we behoefte aan meer natuur in de stad? Willen we samen zorg dragen voor iets kwetsbaars? Misschien kunnen we op langere termijn een piste bedenken met wol en schapenmelk en kaas die ook aansluit op de lokale economie? Misschien zijn de groendiensten van de scholen en de gemeente erg blij om levende grasmaaiers in te zetten om hun werk te verlichten? Misschien moet de auto hier en daar toch wijken voor tragere weggebruikers?

We willen nadenken over hoe de stad zou kunnen worden, zodat schapen helemaal niet zo onpraktisch hoeven te zijn en hoe we als stedelingen met die verlangens kunnen samenkomen rond iets heel eenvoudig. Kunnen schapen de aanleiding zijn voor een gemeenschap, voor een inclusief gemeenschapscentrum?

 Voor meer vragen of info:kontakt@vgc.be of kom zaterdag meestappen wanneer we aan de weide bij het MAW vertrekken om 11:00!

Ewout D’hoore

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .