Een minuut stilte

Tien dagen geleden kropen Amal (6HW) en Ezgi (5WW) in hun pen. Er moest hen iets van het hart, iets dat ze wilden delen met de hele school. Alle leerlingen vormden een kring en beide meisjes namen het woord. Hieronder hun integrale tekst.

Beste mensen,

We leven in een wereld met zowel liefde als haat, maar als wij een kijkje nemen in wat er allemaal in onze wereld gebeurd dan stellen wij vast dat haat in deze wereld spijtig genoeg overheerst. Dit is spijtig, maar wel een realiteit. Geen realiteit waar wij ons aan moeten neerleggen, maar wel één waartegen gestreden moet worden. Wij geven jullie drie cruciale wapens: kennis, dialoog en respect!

Iemand die onwetend is, kan door iedereen gemanipuleerd worden en kan heel gemakkelijk haatgevoelens hebben.

Iemand die geen dialoog aangaat, kent het standpunt van andere partijen niet, en op die manier kunnen twee partijen nooit een overeenkomst met elkaar vinden, dialoog is in onze multiculturele samenleving heel belangrijk om misverstanden te vermijden.

En tenslotte Respect, wat ons betreft de belangrijkste waarde in onze maatschappij, wij geloven dat zolang er respect is iedereen samen kan leven ongeacht alle verschillen die er zijn.

Er sterven misschien wel elke dag mensen en dit is een feit, maar wij willen jullie één zaak meegeven, als iedereen een kleine bijdrage levert dan kunnen de zaken in deze wereld veranderen. De wereld is vandaag slecht, maar niets doen en er van uit gaan dat de wereld slecht zal blijven is laf!

Als al die moordenaars deze drie wapens zouden gebruiken dan zouden al die onschuldige slachtoffers er vandaag nog zijn en verder genieten van het leven… 

Wij willen het vandaag hebben over alle terroristische aanslagen die er gepleegd zijn, over die onmenselijke personen die onschuldige mensen hebben vermoord: oude mensen, mama’s en papa’s die hun kinderen hebben achter gelaten, en zelfs talloze kinderen werden vermoord… kinderen die een hele leven voor zich hadden… dit is ongelofelijk en dit kan niet ongeacht de geloofsovertuiging of ideologie van een persoon.

Wij nodigen jullie uit om allemaal is te gaan kijken naar de lijst van de terroristische aanslagen… wij zeggen jullie, de lijst is enorm… 
allemaal onschuldige mensen die door een bende gekken werden vermoord…

Daarom gaan wij nu allemaal samen een minuut stilte houden voor alle onschuldige mensen die vermoord werden zowel bij terroristische aanslagen als bij oorlogen, want vaak worden die mensen vergeten.

IMG_3744
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .