Uitstap gebedshuizen en het Huis van de Mens

De leerkrachten levensbeschouwelijke vakken van MAW, organiseerden naar jaarlijkse gewoonte een inter-levensbeschouwelijk project om op die manier onze leerlingen te laten kennismaken met de verschillende levensbeschouwingen die we in onze school en samenleving ontmoeten.

Verstandhouding en harmonieuze samenwerking tussen deze levensbeschouwingen kunnen voor elk van ons een verrijking betekenen.
Uiteraard behoudt iedere levensbeschouwing haar eigenheid en werking. Het kennen en (h)erkennen van de anderen en hun kijk op het leven, geven ons eigen leven een diepere betekenis. Zo zetten we stappen naar een open en verdraagzame samenleving.

Omdat wij het belangrijk vinden dat iedere leerling respectvol en open omgaat met de eigenheid van andere levensbeschouwingen, organiseerden wij dit schooljaar op 21 februari een gezamenlijke uitstap om kennis te maken met verschillende gebeds- en ontmoetingsruimtes. We bezochten in Brussel “Huis van de Mens”, de Protestantse kerk aan de Graanmarkt en de Begijnhofkerk (Sint-Jan-De-Doper-kerk ten Begijnhof).
Om organisatorische redenen werd verder besloten om de moskee dit jaar niet bezoeken. Het bezoek van de moskee staat zeker in de agenda van van de planning van het volgende schooljaar.

Abdullah Hemmet

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .