Met het 3de naar Gent

Op donderdag 19 april 2018 ben ik met de andere leerlingen van het 3de jaar op uitstap naar Gent geweest. We zijn om 8u30 vertrokken en kwamen daar aan rond 10u.

Toen wij in Gent waren, moesten wij ons verdelen in groepjes van 4 leerlingen. We kregen een taak die wij moesten maken tijdens een wandeling. Dat was een kaart met daarop plaatsen aangeduid en vragen die wij moesten beantwoorden. Bij elke plaats moesten we een selfie nemen met de bezienswaardigheden op de achtergrond. Wij zijn met de Vispoort begonnen, onze begin- en eindhalte. De volgende haltes waren het Gravensteen, het Patershol, de Vrijdagmarkt, het stadhuis, de Gotische Sint-Baafskathedraal, de Sint-Niklaaskerk, het Belfort, de Lakenhallen, het Groot Vleeshuis en de Graslei. In de namiddag bezochten we het Gravensteen, waar we een rondleiding kregen door een gids.

In het algemeen vond ik het leuk, maar voor mij was het die dag te warm. In de taak stonden zowel gemakkelijke als moeilijke oefeningen. Omdat wij altijd overal naartoe moesten wandelen, hadden we onvoldoende tijd om echt te genieten van wat er allemaal te zien was. Voor mij was de Sint-Baafskathedraal het beste wat wij hebben gezien. Al die bloemen, gotische kenmerken en schilderijen maken het echt ongelooflijk mooi en adembenemend. Bij de Graslei hebben we ook de kans gekregen om aan de rand van de straat te gaan zitten en te genieten van het weer en de boten, wat ik ook heel leuk vond. In het Gravensteen hadden we een ontzettend prachtig uitzicht op de stad, waarvan wij enkele minuten konden genieten.

Volgens mij was het een interessante uitstap waarbij ik meer over de geschiedenis van Gent en België te weten kwam. Ik hoop dat andere leerlingen er ook van hebben genoten en dat onze leerkrachten vaker zo een uitstap zullen organiseren.

Adriana – 3EW

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/hoe6xFm4uqLr2vCXA

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .