Koken met Don Bosco

Onze Okan-klas is enkele weken geleden gaan koken met de 2de graadsklas Sociaal Technische Wetenschappen van Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe. Elke leerling heeft een kort tekstje hierover geschreven.

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/OfGrvMssVPBLGA0t1

Katleen Brusselmans


Ik een mijn klas gaan naar in Don Bosco met de bus Ik drink mojito een eet puree appelmoes kip een oliebollen.

Dit is mojito recept: 75g MUNT BAKJE, 10 LIMONEN, 20 EET LEPELS RIENSUIKER, 40 IJS BLAKJES, 5 LITER SPRUITWATER.

DIT IS LECER EEN BEETJE MOEILIJK

—–

Ik ben Eileen.

We hebben recepten voorbereid op dinsdag 30 januari. Ik had een beetje plezier toen we naar de supermarkt gingen om te winkelen voor de recepten en ze  voorbereiden.

Het was ook heel leuk met de studenten van STW DON BOSCO, het voedsel dat ik vond maar de puree had niet veel zout, de mojito ik hield ook van de kip, de oliebollen die ik niet leuk vond.

Bedankt dat je ons goed hebt ontvangen.

—–

Gisteren zijn wij met de bus gegaan naar Don Bosco om 9u10 , daar na zijn wij met de andere leerlingen naar Colruyt gegaan , daar  hebben wij de ingrediënten gekocht . Wij zijn naar de school terug gekomen en ik heb de Mojito klaar gemaakt .Als de maaltijd was klaar wi hebben gegeten, daar na wij hebben de keuken af gedrogen en als alles was klaar wij zijn naar huis terug gekomen.

—–

Hallo, ik ben Tamara Mancia Pérez

Ik ben een ben een leerling uit OKAN.

OP dinsdag 30 januari zijn we naar de technishe school Don Bosco gegaan met de OKAN-KLAS om te gaan koken. Het was heel leuk om met andere leerlingen iets te doen.

We zijn naar de supermarkt te gaan om de ingrediënten te kopen. We werden verdeeld in groepen om de boodschappen te doen. Ik moest oliebollen maken. We hebben bloem, gist, suiker, zout, vanillesuiker en frituurolie gekocht.

Wanner we klaar waren hebben we de leerlingen van Don Bosco geholpen. Ze waren heel vriendelijk met ons.

Daarna zijn we gaan eten, het was heel lekker.

We hebben een beetje gepraat.

Meneer Coppin was heel vriendelijk met ons. Het was een hele leuke dag. Dank u voor alles.

—–

Wij zijn gegaan naar Don Bosco. In de supermarkt ik en mijn groep heb gekopt ingrediënten voor appelmoes, aardappelpuree en vlees + bruine saus. Ik heb aardappelpuree gekokt en ingrediënten voor de aardappelpuree zıjn 1 brık melk, 1 doos eieren, 5kg aardappelen, gemalen nootmuskaat en 1 pak zout.

Na wıj zıjn klaar met koken wıj gegaan naar de klas en wacht op de leraren. De leraren komen bınnen met de eten dan wıj start eten. De dingen ık heb gegeten zıjn appelmoes, aardappelpuree, vlees en ık heb mojito gedrenkt. Voor het dessert ık heb oliebollen gegeten dan wıj ınvullen een papıer voor ‘was het leuk?”.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .