GO! Meertalig Atheneum Woluwe in China

Van 23 tot 30 juli 2017 nam een delegatie van zeven leerlingen en drie begeleiders van GO! Meertalig Atheneum Woluwe deel aan het eerste Summer Camp for Sister Cities van de Provincie Sichuan in Chengdu, China.

De uitnodiging kaderde in de samenwerkingsovereenkomst tussen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de provincie Sichuan, die sinds 1995 loopt.

Ook scholen uit Duitsland, Italië, Polen, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk namen er aan deel, in totaal zo’n honderdtal scholieren.

Het GO! Meertalig Atheneum Woluwe, dat sinds 2013 taal- en cultuurlessen Chinees aanbiedt, bestendigde er zijn samenwerking met de Shude High School van Chengdu. In de toekomst zullen uitwisselingen tussen leerlingen en leerkrachten worden uitgebouwd.

Daarnaast hadden ook heel wat socio-culturele en toeristische activiteiten plaats, zodat de leerlingen de rijke Chinese cultuur en de geschiedenis van Sichuan zouden leren kennen. Uiteraard stond er ook een bezoek aan het Panda Research Park op het programma.

Een paar impressies van de leerlingen:

“Tijdens de reis hebben we veel geleerd over de Chinese cultuur, onder andere over Kung Fu en het Chinees schilderen. We hebben ook genoten van het traditionele Chinees eten, bijvoorbeeld de beroemde Hotpot van Sichuan, heel pikant! Deze ervaring motiveert ons om verder Chinees te blijven volgen en om de Chinese cultuur nog beter te leren kennen.” (Juliette Dechamps, Ariane Depré, Kearian Nianzou, Phaedra Pirlot, Pauline Thyssen-Nahon, Irene Vicat en Farbod Yousefi)

We tonen u graag de fotoreportage van deze onvergetelijke China-reis…
https://youtu.be/IPJh2TVk1n4

Helena Van Driessche, directeur

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .